top of page

Positief denken of positief handelen?

De focus in het huidige bewustzijnsbeeld is voornamelijk gericht op de waarde die ligt in het positief denken. Vanuit positief denken, lees: positieve intenties neerzetten, volgt de manifestatie vanzelf. Nu ben ik van mening dat een positieve geest inderdaad bij kan dragen aan een positieve uitkomst van zekere zaken. Maar is positief denken alleen genoeg? Te vaak wordt de waarde van positief handelen in het verhaal vergeten.

Vanuit een positief handelen ontwikkelt men een positieve mindset. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat manifestatie een grotere kans van slagen heeft vanuit een positief handelen dan vanuit een positief denken alleen. Een benadering dus vanaf de andere kant. Positief denken opent onze geest voor mogelijkheden. Het gevaar dat hier in schuilt is dat we ons teveel bezig houden met ‘wishfull thinking’ en ons denken niet in daden omzetten.

Manifestatie heeft behalve een positief denken ook een verandering in gedrag nodig om een bepaald doel te bereiken. We kunnen bedenken dat we gezonder zullen zijn als we een gezond dieet zullen volgen maar we worden pas echt gezonder als we dit dieet ook fysiek gaan volgen. De daad bij het woord voegen dus want als we ons teveel bezig houden met het neerzetten van intenties die door een gebrek aan daadkracht geen realtiteit worden in ons fysiek bestaan dan hangt daar teleurstelling aan vast.

Er is rond de jaren zeventig een verrassend experiment uitgevoerd door onderzoekers op Clark- en Harvard University.. Daar werd een onderzoeksgroep gevraagd om gezichtsuitdrukkingen te bezigen zoals fronzen of lachen. De resultaten waren bijzonder. Wie glimlachte werd spontaan blijer en wie op zijn tanden beet(zichzelf verbeetr) werd boos zonder andere stimulus.

Nog verrassender vind ik de resultaten van het onderzoek dat werd gehouden onder zeventigers en tachtigers die deden alsof ze twintig jaar jonger waren met immense vooruitgang op verschillende vlakken zoals een verbetering in mobiliteit, een stabielere bloeddruk en een verhoogd zintuigelijk vermogen.

Doen alsof je al bent dus en niet alleen intenties neerzetten lijkt qua manifestatiekracht het ulitieme antwoord.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page