top of page
schoonheidsspecialist

Over Praktijk Ayur-health

ONZE AYURVEDIC PRACTITIONERS
GESCHIEDENIS & MISSIE

De Ayurvedic Practitioners die werkzaam zijn bij Ayur-Health hebben een HBO Bachelor opleiding gevolgd bij het European Institute Scientific Research Ayurveda. Verder hebben ze zich tijdens een stageperiode bij PDI - Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences in India verder verdiept in de Ayurvedische Geneeskunde en zijn gekwalificeerd om ziektebeelden vanuit een ayurvedisch perspectief te diagnosticeren, evenals het voorschrijven en beheren van het  volledige spectrum van ayurvedische therapeutica, zoals Ayurvedische remedies, voeding en leefstijl advies, Ayurvedische hands-on behandelingen en het uitvoeren van traditionele panchakarma behandelingen.

We hebben gekozen voor Ayurveda door de resonantie die we beiden met deze wetenschap voelden en de positieve manier waarop het ons leven heeft beïnvloed. Ayurveda is tijdloos, alles omvattend, krachtig. Het werkt met de natuurlijke ritmes en helpt ons om op vaak simpele manieren evenwichtig en in harmonie te blijven. Onze voeding en simpele keukenkruiden blijken al een groot medicijn. Als we maar weten hoe en wanneer we deze moeten gebruiken.

Door Ayurveda leer je je eigen lichaam en geest heel goed kennen en daardoor kun je gezondere keuzes maken. Ayurveda kijkt naar de wortel van een ziekte. We richten ons niet simpelweg op tijdelijke verlichting of symptoombestrijding, maar proberen om de oorsprong van de oorzaak helder te krijgen om mensen daarmee echt te genezen. Dit verschil tussen allopathische en ayurvedische geneeskunde is wat Ayurveda uniek maakt als een helend systeem.

In Ayurveda gebruiken we zachte technieken, waaronder educatie over juiste voedselkeuzes, levensstijladviezen en kruiden om de balans en gezondheid te herstellen. Hoewel de westerse geneeskunde zijn tijd en plek heeft en geweldig is bij het redden van levens in tijden van acute aandoeningen, kijkt Ayurveda naar de persoon als geheel en streeft naar heling van aandoeningen die vaak als "chronisch" door de westerse geneeskunde worden aangeduid en beiden kunnen daarmee een prachtige aanvulling op elkaar zijn.

bottom of page