top of page

De Meno-pauze- anders bekeken

Wist je dat vrouwen in de menopauze een zeer belangrijke fase in hun leven betreden? De natuur forceert de vrouw heel direct om naar binnen te keren om haar te confronteren en te laten kijken naar de aard van haar fundamentele bestaan.

In veel culturen wordt deze periode erkent als een heilige periode waarin een vrouw van een zekere leeftijd de gift van wijsheid vergaart, van schoonheid en verzorging in de hoogste zin van het woord.

In het westen zijn wij dit helaas compleet vergeten en wordt er vanuit een commercieel oogpunt naar de menopauze gekeken en wordt deze vanuit datzelfde oogpunt ook benaderd.

Het ritme en de natuurlijke aard van de menopauze zien als een 'kwaal' getuigt van niets meer dan onwetendheid. Een oordeel vellen zonder naar de diepere betekenis van het proces te kijken.

De eerste verantwoordelijkheid van alle vrouwen is daarom ook om dit proces te eren en er alles aan doen om ons lichaam zo comfortabel mogelijk door deze mooie en soms uitdagende reis van transformatie te krijgen.

Negeren we dit proces dan kunnen we worden afgeleid van de essentie en last van de symptomen krijgen. Als je veel last hebt van symptomen, dan wordt er wel gezegd dat je je lichaam al een langere tijd hebt verwaarloosd! Of niet hebt niet eerder geluisterd naar een dieper verlangen dat in je leeft. Er is een reden voor jouw kwalen. Wat heb je onderdrukt?

Veel vrouwen in Oosterse landen hebben nagenoeg geen last van zeer opvallende symptomen. Op een dag stopt hun menstruatie en dat is het maar in het Westen worden vrouwen vaak gedwongen om zowel man als vrouw te zijn, met alle mannelijke eigenschappen van dien, en daarmee wordt hen waardevolle tijd afgenomen om volledig vrouw te zijn en wordt tevens het natuurlijke proces van het vrouw zijn verstoord.

Er valt nog veel meer te zeggen over hoe we anders tegen deze periode aan mogen gaan kijken en het waarom de menopauze absoluut geen minder waardevolle fase is in het leven van de vrouw! maar juist een hele natuurlijke en mooie fase!

Wil je hier graag verder over praten of wil je advies om met jouw symptomen om te gaan of om deze te verminderen neem dan contact met ons op. We helpen je graag.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page