top of page
464_pulse-diagnosis-wongu-university-cou

OVER AYURVEDA

Ayurveda is een 5000-jaar oud systeem van natuurlijke geneeskunde afkomstig  uit de Vedische cultuur van India. Alhoewel onderdrukt tijdens de jaren van buitenlandse bezetting, heeft Ayurveda een grote heropleving in zowel India als in de rest van de wereld genoten.

 

Tibetaans geneeskunde en traditionele Chinese geneeskunde hebben beide hun wortels in Ayurveda. Vroege Griekse geneeskunde omvatte ook vele concepten die oorspronkelijk beschreven werden in de klassieke ayurvedische medische teksten. Ook in de hedendaagse Westerse geneeskunde vindt je nog veel procedures zoals beschreven in de Ayurvedische teksten terug.

Behalve een systeem om ziekte te behandelen, is Ayurveda een wetenschap van het leven (Ayur = leven, Veda = wetenschap of kennis). 

Ayurveda gaat in eerste instantie over preventie. Het voorkomen van ziekten nog voordat ze de kans krijgen om te onstaan. Hierbij kan een goede maaltijd al een geweldig medicijn zijn.

 

Ayurveda helpt mensen om vitaal te blijven en geeft richtlijnen over ideale dagelijkse en seizoensgebonden routines, dieet, gedrag,  het juiste gebruik van onze zintuigen, en benadrukt  dat gezondheid de evenwichtige en dynamische integratie  is tussen, lichaam, ziel en geest.

Tri-Dosha

Door te erkennen dat mensen deel uitmaken van de natuur, beschrijft Ayurveda drie fundamentele energieën die onze innerlijke en uiterlijke omgevingen regeren: beweging, transformatie en structuur. Bekend in Sanskriet als Vata (Wind), Pitta (Vuur) en Kapha (Aarde). Dit zijn, samen met de Manas (geesteskwaliteiten) de primaire krachten die verantwoordelijk  zijn voor de kenmerken van onze geest en lichaam. Raken deze uit balans dan kan zich, vroeg of laat, een aandoening ontwikkelen.

Lichaam soorten

Elk mens heeft een uniek deel van deze drie krachten meegkregen bij geboorte, die samen onze natuur vormen. Dat noemen we onze Pakruti. Elke kracht (Dosha) heeft zijn eigen kenmerken.


Hoewel elk van ons alle drie de krachten heeft, hebben de meeste mensen een of twee elementen die overheersen.

Voor elk element is er een evenwichtige en onevenwichtige expressie. Als de energieën in balans zijn, dan zijn we gezond. Als onze energieën (Dosha's) uit balans raken dan kunnen er problemen ontstaan met onze gezondheid.

 

Onze behandelingen zijn er voornamelijk op gebaseerd om elke unieke persoon weer in balans te brengen. We gaan tijdens een uitgebreide anamnese kijken wat jouw unieke natuur is (Pakruti)  en of deze op dit moment verstoord is (Vikruti). Via dieet-, leefstijl, panchkarma behandelingen en kruiden, wat er nodig is, proberen we het lichaam en de geest weer terug in balans te brengen. Naar de natuurlijke staat.

 

Elke behandeling is afgestemd op de persoon. Geen twee mensen zijn hetzelfde, en daarom is iedere behandeling uniek.
 

PANCHKARMA
 

Panchkarma wordt onder andere ingezet voor Reiniging, Balancering, Genezing en Verjonging

Panchakarma (vijf behandelingen) is een reinigend en verjongend programma voor het lichaam, geest en het bewustzijn. Het staat bekend om de gunstige effecten op de algemene gezondheid, wellness en ons zelfhelend vermogen.

VOORDELEN

  • Elimineert toxines uit het lichaam en geest.

  • Herstelt de natuurlijke balans, zorgt voor verbetering van de gezondheid en ons welzijn.

  • Versterk het immuunsysteem en verhoogt de immuniteit.

  • Verwijdert de negatieve effecten van stress op het lichaam en geest en vertraagt het verouderingsproces.

  • Verbetert het zelfvertrouwen, kracht, energie, vitaliteit en geestelijke helderheid.

  • Brengt diepe ontspanning en een gevoel van welzijn.

WE ZIJN GESPECIALISEERD IN

Fertiliteit

Chronische aandoeningen

Hormonale aandoeningen

Behandeling spataderen

Zwangerschapsbegeleiding

Stress management

Panchkarma behandelingen 

TOT ONZE DIENSTEN BEHOREN

 Hormoon balancerende programma's  

Uitgebreide anamnese& behandelplan  

 Vruchtbaarheidsprogramma's voor koppels  

Stress management

Panchkarmabehandelingen

ONZE DIENSTEN

Vrouwenprogramma's 

Halfjaarlijks onderzoek

Panchkarma (preventief)

Premenstrueel Syndroom  Therapie

Vruchtbaarheidstherapie

Coaching

 

bottom of page